onsdag 4. mai 2011

Nyhetssending

Nyhetssendingen er det som samler hele familien og verden rundt Tv'n eller radion for og få med siste nytt. Men dagens TV nyhetssendinger forholder seg veldig forskjellige til nyhetende. To av disse er NRK og TV2.
Måten de fremlegger ting og sendings tid er veldig forskjellige på disse to kanalende. jegskal nå snakke litt om dem begge.

NRK
nrk, moder kanalen i norge. Med deres dagsnytt og nyheter har de i alle år levert nyheter til det norske folk på en fin og korrekt måte. De legger veldig mye vekt på hvordan ting faktisk er og ikke bare komme med antydninger og overskrifter som slår imot deg om utrolige hendelser. Dette er noe veldig mange andre kanaler legger vekt på. NRK har også mye lenger sendetid en mange andre kanaler har. Dvs at de kan gå mye mere i dybden på ting en det de andre gjør. De har også delt nyhetende inn i 3 forskjellige stadier.
Nyhetende først --> Sport ---> Vær.


TV2
tv2 ble grunnlagt på 80 tallet. De var mere underholdning men hadde jo såklart nyhetssending de også. og det har de enda. Men den er ikke like lang som NRK sin er. Dvs at de ikke har like mye tid til og gå i dybden i diverse saker. Så de skrapr for det meste bare i overflaten når de har sending. De har også mere overskrifter som vekker mye mere nyskjerrighet. Ekstremoverskrifter som jeg liker og kalle dem. Slike man ofte finner på VG.no og selve bladet. Det kan virke som det kanskje legges frem som en slags underholdning noen ganger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar