lørdag 30. oktober 2010

Medievaner

Medievaner


Hei alle sammen! Jeg skal nå prate om dagens ungdom og deres medie vaner. Kanskje dere nå vill kjenne dere igjen på mange av punktende jeg nå skal snakke om!
Ungdommens medie vaner er nokk blitt litt anerledes en den var for 20 – 40 år siden. Da min far var det ikke sån at man ble servert med nyheter og slikt rett i ansiktet vær eneste dag. I dag kan vi bli servert en nyhet ved og faktisk nesten føle at man er tilstede der tingen skjedde/skjer. De fleste husker veldig godt for eksempel hvor de var da 11. september skjedde. Da foreldrene våres var på våres alder var det aviser og radio som var det store. De fikk jo nyhetene nesten servert på den samme måten som vi gjør. Men nyhetende kommer jo i ansiktet vårt mye fortere en det den gjorde før. Vi har jo også internett. Dette har jo vært en revelusjon innen spredning av nyheter. Enten om det er viktige nyheter eller om det er våres sosiale liv. For noen år tilbake ble det opprettet en side på Harverd Uneversty i USA. Den ble kalt Facebook og ble brukt av elevene her. I Dag har de fleste hørt om Facebook eller har en profil selv. Facebook blir brukt til og legge ut bilder av seg selv eller skrive ting som oppholder tiden din. Mange trodde dette bare var en trend. Men sånn det ser ut som det gjør nå, ser det ut som at dette fenomenet ha kommet for og bli. Som jeg tidligere skrev så har de fleste over hele verden en Facebook hvis de har tilgang til en PC. Mere og mere tid blir brukt på sider som dette. Mange føler at de må innom facebook og sjekke hva som skjer der veldig ofte. Kanskje dette sier noe om at vi blir mere og vere a sosiale i den form at vi ikke lenger snakker “face to face” men mellom en side som facebook?

For ikke veldig langt tilbake kjørt vi en undersøkelse om ungdoms medie vaner. På det første spørsmålet var det spørsmål om hvor lang tid de brukte på PC i går. 87% svarte at de hadde brukt rundt 2 timer. Det at man bruker 2 timer på PC om dager er jo ikke galt. Men det sier noe om hvordan vi blir mere og mere avhengi av disse aperatende. Og hvor vi kan ende opp om 50år. På et annet spørsmål  spurte vi om hvor ofte man leser bøker. Her er det 57% som svarer at de leser en bok i året. Dette er et veldig bra eksempel på at sosiale medier som data tv og slikt tar over det litterære. Min mor leser bøker hele tiden. Fordi hun er vokst opp med bøker. Jeg selv leser nesten aldri bøker fordi jeg har PC. Dette kan være dumt. Fordi det som skrives ned kan forbli evig. Det som skrives på en data kan slettes når som helst. En data kan kræsje uten noen tegn til at det er noe galt med den. Og da går alt du har skrivi tapt. Derfor er det ofte lurt og holde seg til det som blir skrivd ned og kan være på ett ark.

Men det er vell noe vi alle på innse at verden går fremover og at ting forandrer seg. Det hadde vært spennende og se hvordan nyhetene blir om 200år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar